dissabte, 21 de gener del 2012

Fonamentalisme i MTB



Fonamentalisme i MTB

A les 7:30 h ens fiquem en ruta, sense tindre massa clar la ruta a seguir. Voro, Kike, Cèsar, Tofor i Vicent som els que estem disposats a gaudir un dia més de mountainbike. Finalment decidim fer la senda de les Bases, Pólvora i L’estepar.



Gaudim de l’ humitat que ens han deixat les pasades pluges,  entre fonamentalismes futbolístics i els assumptes politics habituals de les últimes jornades.
Avanç de la senda del l’estepar fem la senda que queda per l’escarra de la ruta en el camí que ens porta a la baixada d’ Alfarb.
Esmorzem a la Cristallera, poca gent al bar, continuem la tertúlia iniciada durant la ruta parlant dels funcionaris, bancs, crisis i un poc de mountainbike. Esmorzar disternit que ens obliga a pendre dos carajillos i un xupito de mistela, per tal de digerir la tertulia.





Reanudem la ruta. Portitxol, Besori i arribem al poble a bon hora i sense cap incidència, llevant d’algun reten fotut a la forca de Voro.

Kique i el pi.

Arbres o arbusts monoics, perennifolis amb ramificació generalment verticil·lada, amb braquiblasts. Fulles dimòrfiques a la maduresa; catafil·les esquamiformes i no clorofíl·lics als macroblasts i nomofil·les aciculars als braquiblasts, normalment en grups de 2, 3 o 5 i envoltats per una beina a la base. Cons masculins agrupats normalment en pseudoespigues. Cons femenins que maduren normalment en 2 anys, rarament 3. Escames seminíferes persistents, generalment amb una protuberància a la part externa. Bràctees tectrius rudimentàries i incloses. Sements alades, sense vesícules resiníferes. Cotilèdons 4-15(23).
Són espècies colonitzadores i heliòfiles, en general xeròfiles. Les utilitats dels pins deriven de l'aprofitament de la fusta, resina o sements (pinyons).



El video:

                                        http://vimeo.com/35452320


La foto de la jornada:

                                          Amaneix er des de les Bases.



La ruta:

No hi han dades de la ruta.

La banda sonora:

Desprès de tanta política i tanta crisis el personal ja demana altres temes, per això, per tal d’animar una mica, dedique aquest espai al grup de Euskal Herria, Ze Esatek, amb aquesta cançó on reivindiquen el tambor d’or, un guardo de molt de prestigi a Euskadi per a Rebeca Linares.



Que no sabeu qui es Rebeca Linares?...Va! segur que tots la conegueu, el que passa es que ara es feu els despitats.  Però, per si hi ha algun cofrade que no sap encara qui es ací li deixe un enllaç al Wikipedia on pot trobar tota l’ informació:



També deixe aquest vídeo.



En altres págines podreu trovar videos de Rebeca Linares amb més detall...

diumenge, 15 de gener del 2012

Camins, sendes i pugades; Les 10 trialeres


Camins, sendes i pugades; les 10 trialeres
Coneguent que els amics d`Alzira havien quedat per fer la ruta de les 10 trialeres amb una colla de Castelló de la Ribera. Decideix fer una eixideta i fer la ruta amb ells. A la que també s’apunten Richard i David, desprès de fer la senda de les bases.
A les 7:30 h ixc de casa i enfile camí cap a Sierramar, donat que el track que ells porten ix des de Benifaió. Arribant prou bé d’hora, baixe cap a Benifaio d’aon comença la ruta. Pugen cap a l’urbanització i entren a la senda de des vaques per darrere.


Desprès fem la del pou de Pasqual el de la pesa i la dels Bous. Pugen pólvora i Besori, per fer aquesta última. Ací, Richard, David i jo tornem cap a Picassent. La resta continuen la ruta per la pujà dels Valents, la Mariquita-maricon i el barranc de la Falaguera.

Baixant el Besori.
 Bona ruta i una mica més de fred que ahir. En total 43 km.


La foto de la jornada:

Al cim del Besorí

La ruta:

Distancia recorreguda:  43 km.




La banda sonora: